Åsa Kullin's Website

Om Åsa     Bilder    Kontakt     Länkar     In English     Hem

Åsa är mitt namn.

Jag föddes i Stockholm en kall vinterdag och kanske var det detta som fick mig att slutligen bege mig till Norra Lappland, närmare bestämt 250 kilometer norr om Polcirkeln i ett litet samhälle som heter Abisko.
Innan jag hittade detta paradis så var jag ständigt på flykt eller ska man säga att jag helt enkelt bara flyttade på mig hur många gånger som helst. Det blev 10 år i det stora landet i väster och ungefär lika länge i centrala Europa, med tillgångar till alla dessa länder runt omkring mig blev det ett riktigt smörgåsbord, bara att välja och vraka.
Efter 20 års frånvaro i mitt hemland Sverige så återvänder jag och blir så småningom bosatt här upp i det norra landskapet Lappland.  Sedan första stunden var jag bergtagen utav Lapplands skönhet, ödslighet, tystnad och växlande väder och vindar.
Jag blev turistarbetare och samtidigt blev jag fotograf.  Det fanns inget annat sätt att försöka återge denna skönhet till någon annan människa förutom att försöka fånga in Lapplands själ med min kamera och det gjorde jag.
Jag har aldrig upplevt ett landskap som förtrollat mig lika mycket som Lappland, dessutom har jag Nord Norge som närmaste granne och det är en förtrollande saga i sig.
Det utvecklade sig till en kärlekshistoria som aldrig tar slut. 

Visst reser jag härifrån ibland och då blir det till ett land som heter Indien och där får jag ta del utav en helt annan värld, kulturen, musiken, människorna och de olika livsfilosofierna, en otrolig upplevelse varje gång som jag kommer dit. Jag tröttnar aldrig på att resa dit och det blir bättre för varje gång som jag återvänder.

Video från svt: Fjällbilder, Abisko
Porträtt av Åsa Kullin, författare och fotograf.
Sändes 24 december 1997 | Längd 25 min
Producent: Ove Eklund

Åsa Kullins bildspel under sommaren

När: måndag, kl. 20.30 - ca 21.30

Pris: gratis

Info: bildspelet visas i Baren Rallaren

Åsa Kullins bildspel
Åsa Kullin kom till Björkliden och Abisko för mer än 25 år sedan och förälskade sig i detta landskap. Under denna tid har hon fotograferat under alla årstider. Nu visar hon en del av dessa bilder och berättar på ett underbart sätt vilken betydelse detta landskap har för henne.
När: måndag, kl. 20.30 - ca 21.30
Pris: gratis
Info: bildspelet visas i Baren Rallaren
All photographic material © Åsa Kullin 2016